151 neziskových projektů podpořil Knauf Insulation v rámci grantů už deseti miliony

151 neziskových projektů podpořil Knauf Insulation v rámci grantů už deseti miliony

151 neziskových projektů podpořil Knauf Insulation v rámci grantů už deseti miliony

Knauf Insulation rozdělí letos v rámci Grantu KI 2024 mezi jedenáct neziskových projektů dalších půl milionu korun. Projekty maji zlepšit kvalitu života obyvatel v místě, kde firma působí, tedy v Krupce a v jejím okolí.
„Z Grantu KI, který jsme založili v roce 2008, jsme už podpořili celkem 151 projektů v celkové výši finanční podpory 9 milionů 923 tisíc korun. Jsou to desítky malých užitečných projektů, ale třeba i projekt revitalizace dětského hřiště v Nových Modlanech v roce 2011 za 1,6 milionu korun. Nebo v roce 2017 nové dětské hřiště v MŠ Zvoneček v Krupce za rovný milion či v roce 2007 projekt revitalizace parku Herty Lindnerové ve spolupráci s UJEP za 400 tisíc korun, na jehož základě město Krupka získala dotace z MŽP a celkovou revitalizaci parku následně provedla. O tom je Grant KI," uvedl ředitel výrobního závodu Knauf Insulation v Krupce Jan Brázda.
Jen jednou, v roce 2020, musel být Grant kvůli covidu a souvisejícím opatřením, zrušen.

I tentokrát se sešly velmi zajímavé projekty ke zlepšení života  v Krupce a okolí. Dominují projekty zaměřené na rozvoj dětí, nechybí ale ani projekty myslící na seniory a hendikepované.

Biskupské gymnázium, Základní škola a Mateřská škola Bohosudov chce s pomocí grantu podpořit wellbeing na škole. Z jedné z místností Školního klubu vytvoří relaxační místnost, která má umožnit žákům, učitelům  i účastníkům komunitních aktivit zrelaxovat a ukrýt se před „psychickým přetlakem“. Do projektu chce kromě žáků a učitelů zapojit i veřejnost.

Pomoci udržet program Podaná ruka má další z grantového příspěvku. Salesiánské středisko Štěpána Trochty – dům dětí a mládeže v jeho rámci pomáhá rodinám s dětmi, které se ocitly v obtížné situaci, kdy je ohrožen vývoj dětí. Cílem je posílení rodičovské kompetence, zdravý rozvoj dětí a zlepšení atmosféry v rodině.

Domov důchodců v Bystřanech se projektem Digitální most mezi generacemi zaměří na spolupráci žáků základní školy a seniorů. Žáci budou pod vedením pedagogů zpracovávat do digitální podoby vzpomínky seniorů. Jejich příběhy budou po společné prezentaci sdílet s rodinami seniorů a uchovají je pro další generace. 

Na další ročník Modelářské školy, která už má letitou tradici a prošly jí stovky dětí, získává grant Raketo-modelářský klub Krupka. RMK Krupka se aktivně účastní výchovy mládeže, a to nejen v Krupce, již více než 50 let.

Mateřská škola Sluníčko v Krupce vybaví přírodní učebnu pro výuku dětí zahradním nábytkem a vybuduje hmatový chodník s přírodním materiálem.

Spolek pro záchranu bohosudovských varhan využije peníze z grantu na generální opravu barokních varhan v Bazilice Panny Marie Sedmibolestné.

Základní škola a Mateřská škola Krupka uspěla s projektem Z kopce do kopce, bude legrace. Aplikací herních svahových a lanových prvků chce škola zlepšit fyzickou kondici nejmladších dětí a přinést jim radost z pohybu.

Spolek Sociální a zdravotní služby Teplice použije peníze z grantu v komunitním domově Doubravka v obci Suché, kde chce pro klienty s poruchou autistického centra  založit užitkovou a volnočasovou zahradu.

Mateřská škola Zvoneček v Krupce chce projektem Zdravý pohyb se zvířátky zapojit do zdravého způsobu života i nejmenší děti, které školku navštěvují. Peníze z grantu použije na nákup a instalaci houpacích prvků.

ZUŠ Krupka použije peníze z grantu na digitalizaci koncertního sálu. Záznamové zařízení umožní kvalitní záznam koncertů, přenos do zákulisí i zpětnou vazbu účinkujícím a pedagogům.

Vybavení humanitárního stanu zdravotnickou stěnou bude moct díky penězům z grantu spolek MEDIC Ústí nad Labem. Stan využívá pro výuku první pomoci pro školáky i veřejnost, ale i na pomoc složkám IZS při zvládání mimořádných událostí jako jsou například povodně.

„Jsem rád, že z těch 140 dosud zrealizovaných projektů žádný projekt neminul cíl a darované prostředky šly vždy správným směrem, v souladu s dohodami a uzavřenými smlouvami. Je to pro nás výborná motivace pro místní komunitu stále něco dělat, protože to děláme hlavně pro lidi, co žijí kolem naší fabriky," nechal se slyšet ředitel Knauf Insulation v Krupce Jan Brázda.  

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio